- Kawa zbożowa cieszy się ogromnym zainteresowaniem i wciąż poszerza się grono jej smakoszy, ponieważ zawiera mnóstwo substancji bioaktywnych o właściwościach przeciwutleniających oraz zwalczających wolne rodniki. Inka to wysokiej klasy produkt zbożowy, który jest źródłem błonnika, a zawarta w niej cykoria posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Między innymi reguluje metabolizm węglowodanów i lipidów, a także wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Ogromną zaletą kawy Inki jest brak przeciwwskazań do spożywania jej przez dzieci, kobiety będące w ciąży, czy osoby starsze. Kawa zbożowa jest świetną alternatywą dla tej właśnie grupy osób, a pita z umiarem będzie korzystnie wpływała na nasz organizm, a tym samym na nasze zdrowie. Dlatego, gdy istnieją jakiekolwiek przeciwwskazania do picia tradycyjnej kawy, dobrym pomysłem będzie przerzucić się na kawę zbożową
- Inka to popularna kawa zbożowa, która ze względu na swoje właściwości odżywcze, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Standardowa wersja Inki zawiera przeciwutleniacze, błonnik, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne. Kawa zbożowa nie ma kofeiny, będzie więc idealnym rozwiązaniem dla osób, które z powodów zdrowotnych nie mogą spożywać zwykłej kawy. Nie podrażnia śluzówki żołądka, czyli nie powoduje dolegliwości ze strony układu pokarmowego oraz zgagi